Inspiration

Inspiration, det är väl något som alla författare och konstnärer behöver?
Men det finns mycket i världen som inspirerar. Det finns det som inspirerar oss att skriva, ger oss idéer och får igång vår fantasi. Men det finns också det som inspierar oss genom att påverkar våran stil vårat sätt att tänka och vårat sätt att berätta (eller rita/teckna).
Det är som många etablerade författare säger som tipps till de som vill komma igång och skriva: Läs, läs, läs och skriv, skriv, skriv.
Men det är ju inte bara det vi läser som påverkar oss utan även det vi ser i filmer och TV-serier.
Och sedan är de tju de personer som inspirerar oss bara genom att vara den de är, göra det de gör och säga det de säger. Det kan vara skådespelare, historiska personligheter, författare, konstnärer, politiker, någon annan typ av offentlig person, en lärare eller någon nära vän eller familjemedlem.
Även musik är en källa till inspiration, som stämnings inspiration men för mig även inspiration till berättelser, platser i berättelserna och karaktärer (jag har tillexempel själv ett flertal låtlistor på spotify där jag samlat låtar som inspirerar mig till vissa av mian berättelser).

Dessutom vill jag påstå att det är det som vi möter tidigt i livet som troligtvis är vad som påverkar oss mest, i alla fall så är det så för mig.
Det finns få saker som påverkat mina grundinställningar till fantasy, drakar, män, kvinnor och ett sätt att berätta som de saker som jag såg och läste tidigt i mitt liv.
 
Jag ska gå närmare in på det en annan gång.
 
 

Jag och mitt skrivande

Hej.
Jag har startat den här bloggen för att kunna få ett litet forum för mig och mitt mer eller mindre seriösa skrivande.

Jag heter Åsa Nilsson och jag har skrivit sedan jag var tja ungefär sedan jag kunde skriva, jag har alltid hittat på historier, fanfictions och egna alster, även om jag inte alltid skrivit ner dem.

Mitt skrivande tog en ritkig fart i gymnasiet (1999-2001) då jag på allvar började skriva ner Vargkrönikan. Det är det verk som jag jobbar med mest, av och till sedan dess. Den är i stort sett färdig även om den gått igenom en hel del omberabetning och jag fortfarnade inte har tittat på de sista kapitlen under de två sista omgångarna som jag arbetat om berättelsen. Men den är i stort sett sig lik.

Utöver Vargkrönikan som numera kallas Vargkrönikan: Arvingen (VKA) så har det blivit en del annat också, även om det mest autav dessa bara är på idé och skiss stadiet.
De flesta av mina historier utseplar sig i så att säga samma universum som VKA. Däribland en typ deckare "De spräcka glasbubblan", två vad man kan kalla dark romance "Månbarn" och "Angela", en fantasy/skräck/familjedrama jag-vet-inte-vad "Blodsband", men även tre fantasy som utspelar sig någon helt annanstans "Berätterskan", "Ävldimma" och en som ännu inte fått någon titel. Jag är grymt dålig på titlar och tycker faktiskt inte om en enda utav mina titlar.

Jag har på senare år inte skrivit särskilt aktivt, det har blivit en hel del fullklottrade anteckningsböcker men inte mycket mer.
Jag är inte någon särskilt organiserad författare. Jag skriver när lusten eller känslan faller på, eller snarare jag hittar på och fantiserar när inspirationen slår till, men det är inte alltid som jag då har tillfälle att sätta mig och skriva iallafall inte vid datorn. Så det är därför som jag har tre-fyra fullklottrade anteckningsböcker med brottsycken av berättelser i en salig orodning.
Jag har även några fanfiction på gång. det är alltid ett bra sätt att träna sin fantasi tycker jag.


Just nu försöker jag väl sattsa mest på Angela. Det är en av få av mina berätteler som i all sin korthet är klar, och egentligen bara behöver fyllas ut lite grann. Jag kommer återkomma till denna. Och även alla mina andra berättelser som alla ska få sig en mer fullständig precentation.

Men jag då? Vem är jag?
Som sagt. Jag skriver på skoj mest, men drömmen är ju att blipublicerad någon gång.
Jag är en nörd och kan nörda ner mig i rätt mycket. Jag älskar att nörda. :)

Det har som jag skrev inte blivit så mycket koncentrerat skrivande på sista tiden. Som småbarnsmor kan det vara svårt att få tid till sådant, och när jag väl har tid...ja då blir det oftast att jag hör något annat avslappnande och världsfrånvänande som att spela datorspel.

Jag önskar att jag tog mig mer tid att skriva och rita. Och från och med nu ska jag försöka göra det.

Hej.

Första inlägget.

Här är mitt första inlägg, ingen text, bara en liten inledninge.
 
Hej. Åsa Nilsson, dragonmind, här är jag.
 
Här tänker jag lägga ut textsnuttar som jag skrivit, delar av texter som jag jobbar på, noveller dikter, ja gud vet vad.
Jag ska även skriva om mitt skrivande, hur det går, hur jag mår och vad jag tänker mig.
 
Någon gång kanske jag blir klar med något och kanske till och med publicerad. Hoppas kan man ju alltid ;)

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0