Vargkrönikan

Huff... när skrev jag här sist? När skrev jag överhuvudtaget sist?
 
Jag gjorde ett inlägga nagående mitt s.k önskade författarskap på instagram för ett atg sedan (ja se där jag har ett isnta konto 😉 ) angående att jag börjar arbetet med att reedigera min uråldriga Vargkrönikan.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Jag tänkte göra ett seriöst försök att renskriva min "bok" som jag "skrivit på" sen jag var typ 15. Mest för skojs skull. Den kommer aldrig gå igenom ett förlag. Det är jag jag säker på, för jag kommer aldrig skicka in den. Pinsamheten i att inse att större delen av prologen är helt ovidkommande för såväl berättelsen som världsbyggandet 😭 (att jag dessutom insett att jag troligen inte klarar Bechdels testet och dessutom har gjort mig skyldig till att "fridga" en av mina karaktärer gör mig riktigt, riktigt sur på mig själv)

Ett inlägg delat av Åsa Nilsson (@asa.nilsson.370) 11 Apr 2019 kl. 8:00 PDT

 

Som sagt. Jag fridgar och klarar inte Bechdels test. 😒 Ingen skoj insikt. Men ändå. Jag tänkte ändå göra ett seriöst försök med tanke på att jag upptäckt några förlag som erbjuder lektörsläsning, dvs att någon som kan kikar på ens manus och ger goda råd. Och antingen rekommenderar ändringar eller att man försöker få den utgiven. Detta har sporrat mig lite att ändå damma av denna stackare till lapptäcke.

 

Vaddå lapptäcke? Ja, det manus som jag nu har i google drive är ett hopplock av gamla versioner som jag lappade ihop efter att USB-stickan som mina manus (detta och fler) låg på hade blivit avmagnetiserad. Och efter att ha gråtit ut i förtvivlan lyckades jag gräva fram den från gamla pulseringar i olika forum (hogwats.nu 💓 ), till och med en ap-gammal version från min hemsida från 90-talet 😱. Sedan dess har jag knappt vågat titta på den. Men jag ska göra ett seriöst försök.

 

 Jag har (i anteckningsboksform tydligen...var helt säker på att jag skrivit på datorn men ajaj, kan finnas en annan version av manuset...nånstans) börjat skriva om den från kapitel 1.

 

Jag skrev om min prolog i april, bra trodde jag, men när jag läste den i går kunde jag inte annat en crincha. Vad är detta? Jag måste lägga av med det där högtravande språket, det är så inte min stil. Men jag tror jag har försökt få det att låta lite gammalmodigt och högtravande för att det är ju legenden om Balansen, Ytterligheterna, skapelsen av ljusets- och mörkrets barn och uppkomsten av Härskarna. Jag får jobba på det också.

 

Det kan hända att allt kommer att skrivas om. Det är lite jobbigt för jag mins den som ganska bra. Men.

Ja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0